HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

2. Kvalifikační turnaj mladších žáků ve Svitavách

Autor: Nekolová Jana | 5.12.2022 13:56

V neděli 4.12.2022 jsme se vydali na 2. Kvalifikační turnaj mladších žáků do Svitav.

Pro náš tým to byl první turnaj tohoto typu v letošní sezóně. Turnaj pro nás byl v přijatelné dojezdové vzdálenosti. Čekali na nás týmy z Moravy a Svítkov. Jeli jsme na turnaj s cílem postoupit, nic jiného jsme si nepřipouštěli. Na turnaj jsme vybrali 17 hráčů z toho 2 brankáře. Do turnaje jsme vystoupili kvalitním výkonem proti Brnu, které jsme zasypali střelami, ale bohužel většímu počtu branek zabránil brankář Eagles, který podal výborný výkon. Po prvním zápase už nemohl pokračovat pro zranění jeden z těch našich zkušenějších hráčů Vítek Kolomý, který proti Eagles vstřelil hattrick. V druhém zápasu na nás čekala Opava, která přijela ve značně okleštěné sestavě. Soupeře jsme porazili a získali, tak další díl do skládačky.

Dalším soupeřem byl Svítkov, který si zajistil postup na Finálový turnaj již v předchozím turnaji v Praze. Ze sestavy nám vypadli dva kvalitní hráči, což celkovému dojmu nepřidalo. Rozhodli jsme se proti Svítkovu dát šanci všem hráčů i těm mladším, jelikož pro nás v klubu je priorita posun a vývoj co největšího počtu hráčů. Zkušenost a kvalita však byla na straně soupeře a zaslouženě vyhrál. Trochu mě mrzel přístup jednoho hráče na straně soupeře, který neprojevil moc respektu ke zdraví hráčů soupeře. Do této kategorie tyto zákroky na hlavu nepatří, to byla jediná kaňka nad jinak kvalitní hrou ze strany Stars. Do posledního zápasu s Malenovice jsme šli s cílem vyhrát, nic jiného jsme si nepřipouštěli a to i ve vztahu k respektu ke hře soupeře, který byl kvalitní. Ve svých řadách měl hodně kvalitní hráče. V úvodu zápasu jsme dostali hned gól. I přesto jsme věřili, že zápas otočíme což se povedlo a zápas jsme dovedli do vítězného konce. Postup na MČR se tak stal skutečností.

Pochvalu si zaslouží všichni hráči i ti, kteří zůstali doma. Hráli jsme jako jeden tým. Velké poděkování zaslouží rodiče, kteří na místě vytvořili neskutečný kotel a fandili každý zápas. Neskutečná podpora pro našeho hráče, kterou jsem dlouho nezažil.
Makáme dál, jelikož i cesta je cíl.

Trenér Martin Bulva

Zpět na výpis článků

Naši partneři