HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Jiří Doležal ml.: Trápí nás proměňování šancí a přesilovky

Autor: Nekolová Jana | 18.10.2023 09:33


Ahoj, juniorka vstoupila do nové sezóny celkem úspěšně. Jak hodnotíte dosavadní výkony mužstva?

Před sezónou, nám skončilo 5 hráčů, další 3 odešli z juniorky věkově, 2 jsou dlouhodobě zranění a 2 kluky jsme po třech zápasech v junce přesunuli do A týmu. Z tohoto pohledu jsem s výsledky juniorky, za kterou zápas co zápas nastupuje 8 dorostenců, spokojen. Třetí místo po polovině základní části nás samozřejmě těší, ale základní část je ještě dlouhá. Až se podívám na tabulku 2. prosince odpoledne a budeme v první trojce, řeknu si OK to se povedlo. A budu spokojen. Z herního hlediska nás trápí proměňování šancí a přesilovky, naopak nejsme tolik vylučovaní jako loni, což je velké plus.


Doteď jste bodovali skoro ve všech zápasech, kromě zápasu s Hostivaří. Ve třech zápasech se rozhodovalo až v prodloužení, když po základní hrací době skončila všechna utkání shodně 1:1. Dalo se z těch zápasů vytěžit více než čtyři body (dvě prohry a jedna výhra), nebo je to s ohledem na složení týmu úspěch?

My ty prodloužení nějak přitahujeme. Loni jsme prodlužovali z 22 zápasů 7krát, tak to vypadá, že to letos chceme překonat. Samozřejmě s ohledem na to jak je tým mladý je každý bod úspěch. A jsou to takové malé krůčky. Navíc jsou to prodloužení s favority naší skupiny Svítkovem a Heřmanovým Městcem. S bodem ze Svítkova nepočítal vůbec nikdo, doma s Ježkama jsme 15 vteřin před koncem trefili tyčku a teďka v Brně jsme vyrovnávali 50 vteřin před koncem zápasu. Mohli jsme mít 3 body s Ježkama ale nemuseli jsme mít ani bod z Brna.


Zmínil ses, že vám funguje dobře obrana. Jakou zásluhu na tom má dvojice gólmanů a jaký dostávají prostor?

Samozřejmě mají velkou zásluhu, i když se v obraně snažíme prostor před brankářem čistit, aby nepřicházela druhá a třetí dorážka, jak se nám stávalo dříve, tak potřebujete mít brankáře, kteří mají tu první střelu. Myslím že součinnost v obraně nám letos funguje jelikož se nám oproti předchozím sezónám stabilizovaly obranné dvojice. A to je znát. Co se týče nasazení brankářů, zatím si to kluci dali 50 na 50. A nemáme důvod do další půlky sezóny něco měnit.

Už jsme mluvili o tom, že tým je plný dorostenců. Jak se realizačnímu týmu líbí jejich přístup k tréninkům a zápasům?


Dorostenci to letos mají těžké, ale makají. Vědí, že jim juniorská soutěž dá další zkušenosti, které pak zúročí v zápasech své kategorie. A tak po svých trénincích zůstávají na trénink juniorky. Zároveň jsme jeden trénink po domluvě s trenéry dorostu částečně propojili. Já za sebe musím říct, že s jejich přístupem k tréninku není problém. A díky tomu si jich většina už za juniorku zahrála a někteří se zabydleli v sestavě.

Závěrem, jaký je váš cíl pro letošní sezónu?

Cíle se postupně mění, samozřejmě je to tím, že s jídlem roste chuť. Takže momentálně je cíl postoupit skrze první trojici do jarní nadstavby. Po loňském čtvrtfinále do kterého jsme šli z předkola by to byl další krok dopředu.


Autor rozhovoru: Jiří Voženílek

Autor fotografie: Jana Nekolová

Zpět na výpis článků

Naši partneři