HBC Pardubice 2015/2016

  • Fanshop

Jindřich Kunc (B tým): Přihlášení 1.ligy je velké pozitivum pro mladé hráče, pro které bude mnohem snazší se adaptovat na mužskou extraligu

Autor: Nekolová Jana | 5.11.2020 07:49

Ahoj Jindro, jak ses stal součástí letošního týmu pro 1.Ligu?

Minulou sezonu jsem nastupoval v 1.lize za Přelouč a po předčasném ukončení sezony se ke mně doneslo, že se bude přihlašovat v Pardubicích 1.Liga. Pár dní na to mi psal Doležal st. a já už měl jasno. Hrát doma pro mě bude vždy prioritou.

Ač jsi stále mladý, patříš spolu s Michalem Šimkem k těm zkušenějším hráčům, vnímáš více odpovědnost za celý tým?

Zpočátku jsem to tak bral a chtěl jsem klukům předat to nejlepší, co mi tato liga dala. Pravdou je, že rychlost, jakou si zvykli na 1.ligu, byla opravdu fascinující. Kromě prvního zápasu s Brnem, kde jsme se snažili adaptovat na úroveň ligy, musím říct, že se kluci chytli opravdu rychle, ale stále máme všichni na čem pracovat a každý další zápas nás v tom utvrzuje.

Tým, jak bylo několikrát prezentováno, je složen zejména z "juniorů". Jaký máš názor na účast týmu v 1. Lize, byl to vzhledem k mladým hráčům správný krok?

Určitě ano. Sám vzpomínám na období, kdy jsem hrál juniorskou soutěž. Já osobně ji tedy zažil v jiném formátu. Jsou tam opravdu velké výkonnostní rozdíly mezi jednotlivými týmy a hráči se tam dostanou jenom zřídka k dobrým zápasům, které by jim mohly něco dát. To, že náš klub přihlásil 1.ligu, beru jako velké pozitivum pro mladé hráče, pro které bude mnohem snazší se adaptovat na mužskou extraligu.

Hodně lidí odhadovalo, že budete otloukánkem 1. Ligy a Vy se zatím nacházíte na krásném 4. místě. Jak hodnotíš proběhlé zápasy?

Já osobně na tom nebyl jinak. Přicházel jsem do týmu, který byl složen pouze z juniorů a já ty kluky vůbec neznal. Pak jsem s kluky absolvoval pár tréninků a nějaké ty přípravné zápasy a věděl jsem, že mezi outsidery patřit nebudeme.

Co zejména mladším hráčům chybí, na čem musí pracovat?

Nejvíce asi na osobních soubojích, ale určitě i na rychlosti rozhodování. Mockrát se dostáváme pod tlak jenom kvůli přidržování míčku. Spousta kluků je zvyklá, že má čas na to si balónek podržet, to už se v takovéto lize trestá, a tak se musíme naučit rozhodovat rychleji.

Očekává se od Vás zejména hokejbal plný běhání, ten asi týmům se staršími hráči "nechutná" že?

Ten nechutná asi nikomu. Musíme těžit z našich předností a mezi těmi je běhání na 1.místě. Už teď ukazujeme, že by nás nikdo neměl podceňovat. V týmu je obrovský potenciál a pokud budeme tvrdě pracovat a držet se toho, co nám jde nejlépe, tak můžeme pomýšlet na ta nejlepší umístění.

Nyní se dostaneme k tobě, jak si spokojen se svými výkony?

Ke svým výkonům jsem trochu skeptický. Určitě bych od sebe očekával mnohem větší produktivitu. Na druhou stranu je vidět ten potenciál v týmu. Naše výsledky se neodráží od jednotlivců, ale každý zápas rozhoduje někdo jiný. Tudíž mým cílem je hrát zodpovědně odzadu a připravovat klukům šance, což si myslím, že se mi daří a kluci se na mě v tomto ohledu mohou spolehnout.

Jaké jsou cíle do další části sezóny?

Našim cílem je udržet se v top 4 a myslím si, že tomu jdeme svými výkony naproti. Určitě bychom dále chtěli zapracovat na určitých herních situacích, ve kterých při zápasech občas klopýtáme. Sbíráme zkušenosti zápas od zápasu a myslím si, že jsme na dobré cestě tu ukázat v první sezoně víc než dobré výsledky.

Děkuji za rozhovor

Autor rozhovoru: Martin Bulva

Autor fotografie: Jana Nekolová



Zpět na výpis článků

Naši partneři